Jan Brabec

Hurá na Východ...

31. 01. 2012 12:11:00
... také pevně věříte, že to celé je pouze hra, která sice negativně upozornila na Českou republiku, ale pan premiér a spol to mají všechno promyšlené a ve finále smlouvu vláda podepíše, a to za lepších podmínek? Protože jestli to tak není, tak jsme si maximálně opět uřízli ostudu a ještě jsme se rozhodli razit směr, ze kterého jsme v roce 1989 vydali zpět do Evropy.

ČR je hospodářsky závislá na EU už řadu let. To samé politicky. Nepodepsáním smlouvy na sebe akorát negativně upozorníme, ale žádné pozitivum nám to nepřinese. Jediné co to bude mít za efekt je, že Brusel nebude mhouřit oči nad hochštaplerskými pokusy čerpat peníze z EU na dotace, které zajišťují tak maximálně malé domů pro místní horlivé zastánce nezávislosti. Celá rovnice má jasný výsledek, a to že oněch Kč 650 mld se na nás bude smát z Bruselu...
Chápu, že rozkradačům z řad českých politiků velice vyhovuje neprohlubovat integrovanost ČR do EU a velice rádi straší diktátem z Bruselu, a podpis jakékoliv nové smlouvy je vynikající platforma pro mediální masáž. Koneckonců Kč 100 mld rozkradených peněz ze státních zakázek je asi solidní motivace pro pokřivené morální hodnoty tohoto národa.
No a náš pan prezident? Toho nerespektuje a vyhýbá se mu celá Evropa od Aše na Západ, takže je v jeho bytostném zájmu naši zemi izolovat čím dál víc, a to i za cestu směrem na Východ.

Celé vystoupení premiéra Nečase o tom jak smlouva nepřináší nic nového, jeho argumentace, že ČR bude v podružné roli vůči zemím Eurozóny, ze smlouvy vypadla podmínka o max zadlužení země (60% HDP) je bez jediného reálného důvodu proč dopravdy nepodepsat. Podpisem smlouvy pro ČR nevznikají žádné závazky, které by tato vláda sama neprosazovala. Sám premiér říká, že jsme přijali přísnější opatření co se týká rozpočtové disciplíny a zadlužení země, než požaduje smlouva... Tak se ptám proč ji nepodepíšeme?

Očekávám drtivou většinu reakcí na tento článek jak jsem se připojil ke stádu, které se bojí vzepřít diktátu z Bruselu, že pan premiér a pan prezident se naopak nebojí poukázat politikům z Bruselu na jejich neschopnost řešit problémy atd. atd. atd. Proto ještě pár řádek na objasnění současné pozice České republiky:

Předpokládám, že si všichni uvědomujeme, že ČR je hospodářsky závislá na EU (zejména Německu) už řadu let. To samé politicky (všechny zákony přijaté za posledních deset let jsou v souladu s EU legislativou, nebo jsou na ni upravovány - nehodnotím jestli vždy ku prospěchu ČR nebo ne). Nicméně taková je situace.

Nepodepsáním smlouvy na sebe akorát negativně upozorníme, ale žádné pozitivum nám to dlouhodobě nepřinese. EU nám sem určitě nepošle vojska EU, aby nás přiměla k poslušnosti. To už se díky Bohu a díky naší orientaci na vyspělou část Evropy nemůže stát. Nicméně co kdyby Brusel přestal úplně mhouřit oči nad hochštaplerskými pokusy čerpat peníze z EU na dotace, které zajišťují tak maximálně malé domů pro místní horlivé zastánce nezávislosti na Bruselu. Celá rovnice má jasný výsledek, a to že ještě větší část, než doposud, z oněch Kč 650 mld se na nás bude smát z účtů v Bruselu... V reále to znamená pozastavení/zrušení/protahování obrovského množství projektů, na které ČR čerpá nebo plánuje čerpat dotace z EU. Tyto projekty zahrnují mj. výstavbu dálniční, silniční a železniční sítě, čističek vod, dotací na programy vzdělávání atd atd atd.

Velice rád bych slyšel názor lidí, kteří dnes vstupují do diskuze s příspěvky: "Gratuluji pane Nečasi, konečne jste ukázal, že máte ...", nebo "Pryč s EU, nenecháme si diktovat nic z Bruselu", jak reagují až jim bude oznámeno, že jejich silnice se neopraví a budou si ničit dál své auto na výmolech, protože Brusel neuvolnil peníze. Nebo že ona čistička vod nebude stát v roce 2013, ale nejspíš až 2015 jelikož nebude profinancována z EU fondu a občané se budou muset spolehnout na svůj starý dobrý septik.

Chápu, že rozkradačům z řad českých politiků velice vyhovuje neprohlubovat integrovanost ČR do EU a velice rádi straší diktátem z Bruselu, a podpis jakékoliv nové smlouvy je vynikající platforma pro mediální masáž. Koneckonců Kč 100 mld rozkradených peněz ze státních zakázek je asi solidní motivace pro pokřivené morální hodnoty našeho národa.

No a náš pan prezident? Toho nerespektuje a vyhýbá se mu drtivá většina představitelů celé Evropy od Aše na Západ, takže je v jeho bytostném zájmu si udržet pozici ikony v této zemi. To se mu zatím velice daří díky strašení Bruselem. Dlouhodobě se mu to bude dařit ale pouze, když naši zemi bude izolovat čím dál víc, a to i za cenu směřování zpět na Východ.

Autor: Jan Brabec | karma: 20.23 | přečteno: 1306 ×
Poslední články autora